مدتی زمانی است که از وجود مفاهیم مدیریت نوآوری و مدیریت ایده در صنعت می گذرد. اما کدام یک بهتر است؟ مزایای مدیریت نوآروی و مدیریت ایده چیست؟
مدیریت نوآوری، فرایند مدیریت روند نوآوری در شرکت از مرحله ی ابتدایی شکل گیری ایده ها تا پیاده سازی نهایی آنها است. این فرایند متشکل از فعالیت ها، تصمیمات و اقدامات لازم برای یافتن و اجرای یک استراتژی نوآوری است. گونه های مختلف نوآوری که بر نتایج کسب و کار ما تاثیر می گذارند، می توانند مدل کسب و کار شرکت ما را نیز تغییر دهند. یافتن و سرمایه گذاری مکرر در آنها و تغذیه و پرورش آنها هدف اصلی مدیریت نوآوری است. نوآوری اجتماعی، نوآوری تحول آفرین و نوآوری فناوری مستقیم ترین روش ها در نوآوری کسب و کار است.
مدیریت ایده، توانایی دریافت بازخورد از ذینفعان خارجی و داخلی جهت اعمال آنها در عرضه محصولات آتی است. ایده یابی که روش خلاقانه تولید، توسعه و گردآوری ایده های جدید است، راه حل بهینه در این امر می باشد. مدیریت ایده در کسب و کار تضمین می کند که اطلاعات کامل و ایده ها اولویت بندی شوند.
برای اینکه یک کسب و کار پایدار بماند، مدیریت نوآوری محوریت اصلی است.
بدون مدیریت و پیاده سازی ایده های خوب، هر کسب و کاری به سراشیبی خواهد رفت. با نگاهی به مزایای مدیریت ایده درک این موضوع ساده می شود.
گفتن اینکه کدام نوع مدیریت بهتر است، کار دشواری است. مدیریت نوآوری و مدیریت ایده به شیوه های مختلف و مشابه برای سازمان ارزش افزوده تولید می کنند. در واقع، این دو نوع مدیریت در موازای هم حرکت می کنند. اگر بیشتر تامل کنیم، خواهیم دید که نوآوری بدون ایده و ایده یابی بدون نوآوری ممکن است. ایده ها سنگ بنای نوآوری هستند. با مدیریت ایده، سازمان از همگان کسب ایده می کند، به آنها ساختار می دهد و بهترین را برمی گزیند. با مدیریت نوآوری، راه برای تولید مدل های جدیدتر کسب و کار، محصولات، فناوری ها و خدمات هموار می شود.