روز یک شنبه مورخ ۱۹ بهمن ۹۹، رویداد «سرمایهگذاری جسورانه در ایدههای نوآورانه» با حضور آقایان آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات)، دکتر بغدادی (مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی) علی ناظمی (معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی)، دکتر علی وحدت (ریاست صندوق نوآوری و شکوفایی) و اکبر هاشمی (مدیرمسئول هفته نامه شنبه) به میزبانی صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار گردید.
مروری تصویری از بخش های مهم رویداد
در این رویداد علاوه بر شتابدهنده پرتقال، سه شتابدهنده دیگر با نامهای شتابدهنده پیشگامان، همآوا و آبان نیز حضور داشتند.
هدف از این رویداد، آشنایی با مدل همسرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با شتابدهندههای دانشبنیان کشور و همچنین نمایش پتانسیلها و تواناییهای شتابدهندهها بود.
این رویداد با سخنرانی آقای دکتر مصطفی بغدادی آغاز شد که ایشان با بیان رویکرد صندوق نوآوری و شکوفایی، از اهداف این صندوق به عنوان تسهیل کننده شتابدهی به کسب و کارهای استارتآپی صحبت نمود.
در ادامه، پنل «نقش سرمایه در شتابدهی» با حضور آقایان اکبر هاشمی (مدیر مسئول هفته نامه شنبه)، دکتر رضا باقری (رئیس هیئت مدیره اسمارتاپ)، رضا کلانترینژاد (مدیرعامل شتابدهنده همآوا)، فرزین فردیس (مدیرعامل پارس سامان) و علی ناظمی (معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی) مطرح گردید.
در حاشیه این رویداد، آقایان علی ناظمی، علی وحدت و آذری جهرمی در خصوص فرصتهای پیشروی استارتآپها به ترتیب سخنانی مطرح نمودند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
آقای علی ناظمی با حضور خود در این رویداد بیان کرد:
«ما به شتابدهنده ها فرصت میدهیم در یک راند یکساله تیمهایی که میخواهند را جذب کنند و با گذاشتن یک واحد پول از طرف آنها و دو واحد از سمت ما، در سود و زیان آنها شریک میشویم. ما شکست را میپذیریم و در فرآیند انتخاب استارتآپها دخالتی نمیکنیم و در این راستا، فقط یک فرآیند نظارتی کوچک داریم.»
در ادامه دکتر علی وحدت نیز با بیان اینکه دولت به دنبال سودآوری از طرحها نیست، بیان کرد:
«هدف صندوق نوآوری از همسرمایهگذاری در طرحهای فناورانه، جریانسازی و تقویت شتابدهندهها است، چرا که ما معتقدیم پولپاشی، ایجاد انگیزه نمیکند.»
دکتر وحدت در مورد مدل همسرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با شتاب دهندهها نیز خاطرنشان کرد:
«در بحث همسرمایهگذاری، مجموعه همکاران صندوق نوآوری، وکالت صندوق در پروژهها را بر عهده دارند که هدف این مدل نیز جریانسازی در اکوسیستم است. پیش از این با صندوقهای پژوهش و فناوری نزدیک به ۵۰ طرح همسرمایهگذاری مصوب و قرارداد شده است. همسرمایهگذاری با شتابدهندهها نیز در این روز رونمایی شد و صندوق نوآوری صرفا با اعتماد به شتابدهندهها پول محرک خود را به این حوزه تزریق میکند و ما برای نزدیکی دانش به حوزه صنعت، به این تیمهای استارتآپی نیاز داریم که با کمک شتاب دهندههای موجود و با اعتماد به آنها رو به جلو حرکت کنیم.»
در آخر نیز آقای آذری جهرمی با حضور خود به جایگاه کنونی استارتآپها در کشور اشاره نمود و گفت:
«استارتآپها و فعالیتهای نوآور، ساختار موجود را تخریب و با ساختار خلاق جایگزین میکنند؛ بدیهی است که سیکل سنتی در مقابل این تغییر اینرسی داشته باشد. در اکوسیستم استارتآپی تلاش داریم تا زنجیره به هم پیوسته و سنتی را بر هم بزنیم. این جریان و فرآیند چه ما باشیم یا نباشیم اتفاق میافتد و کسی نمیتواند در برابر آن استقامت کند زیرا تغییر به نفع مردم و توسعه و پیشرفت کشور است که همواره با هزینه و دشواری همراه بوده است.»
وی اظهار کرد:
«در حال حاضر ارتباط خوبی در اکوسیستم نوآوری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارتخانه ما برقرار است و این رونمایی مصداق این نکته است که دولت همراه با محدودیت، در سرمایهگذاری مشارکت میکند.»
پس از اتمام سخنرانی ها، توافقنامه های هم سرمایهگذاری با حضور آقایان آذری جهرمی، علی ناظمی، دکتر علی وحدت و مهندس جهانگرد، بین صندوق نوآوری و شکوفایی و شتابدهنده ها از جمله شتابدهنده پرتقال، به امضا رسید و پس از آن نمایشگاهی از توانمندی های این ۴ شتابدهنده به نمایش گذاشته شد.
شتابدهنده پرتقال در این نمایشگاه از چهار استارتآپ خود با نام های OsteoGen (ساخت قطعات جایگزین استخوان و سیستم های تزریقی برای بازسازی استخوان)، BOX (نسل جدید گلخانه های مدرن؛ متمرکز بر کشاورزی عمودی ایزوله)، Fendor (ماسک آنتی باکتریال و آنتی وایرال حاوی نانوذرات مس) و Pharmaplex (تولید صنعتی پنج قلم ماده موثره دارویی) رونمایی کرده و دستاوردهای خود را با شرکت کنندگان به اشتراک گذاشت.