چهارمین دوره رویداد پردیس سامیت در دو روز متوالی مورخ ۱۴ و ۱۵ اسفند ماه ۹۹ به عنوان گردهمایی نقش آفرینان اکوسیستم استارتاپی ایران، در محل پارک علم و فناوری پردیس تهران و تحت حمایت پارک، به صورت حضوری و در فضای باز و مدل کمپینگ استارتآپی برگزار گردید.
در واقع ایده برگزاری این رویداد، اولین بار توسط مرکز شتابدهی نوآوری با عنوان دورهمی استارتآپی پردیس در سال ۹۶ مطرح شد که در آذر ماه ۹۷ اولین دوره آن برگزار گردید. دومین دوره رویداد در اسفند ماه همان سال و سومین دوره در بهمن ماه ۹۸ برگزار شد.
پردیس سامیت ۲۰۲۱، میزبان تعدادی از شتابدهندهها از جمله شتابدهنده پرتقال، برگزارکنندگان رویدادهای کارآفرینی و برخی از استارتآپهای کشور بود که هر کدام از چالشها و مشکلات فعلی فضای کارآفرینی و نوآوری سخن گفته و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در روز نخست، آقایان مهدی عظیمیان (رئیس مرکز شتابدهی نوآوری پارک فناوری پردیس)، داوود متولی (دبیر برگزاری) و خانم راحله میلادی (برگزار کننده اجرایی پردیس سامیت ۲۰۲۱) طی یک گفتگو، اطلاعات مربوط به این رویداد را تشریح نمودند.
داوود متولی در ابتدا ضمن اشاره به شرایط ایجاد شده پیرو شیوع بیماری کرونا، اظهار داشت:
«پردیس سامیت به رویکرد حضوری خود، شناخته میشود. بنابراین به هیچ وجه به این سمت نرفتیم که رویداد امسال را غیرحضوری برگزار کنیم. شاید کرونا ۱۰ سال دیگر ادامه داشته باشد. در آن صورت راهکار عملی ما چه خواهد بود؟ چند روز پس از سومین پردیس سامیت خبر ورود ویروس کرونا به کشور اعلام شد. بنابراین از همان ابتدا که کارهای برنامهریزی و اجرایی رویداد چهارم شروع شد، به فکر برگزاری حضوری رویداد با رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی بودیم.»
وی همچنین در خصوص موضوعات رویداد بیان کرد:
«موضوع رویداد اول پردیس سامیت به برگزارکنندگان رویداد اختصاص داشت که به مباحثی همچون منتورینگ رویداد، مدل درآمدزایی و نقش رویداد در اکوسیستم استارتآپی پرداخته شد. دومین رویداد به شتابدهندهها اختصاص داشت که استراتژی خروج شتابدهندهها و تعامل با سرمایهگذاران از مهمترین موارد مطرح شده در آن است.»
در ادامه، مهدی عظیمیان نیز با توجه به شرایط همهگیری ویروس کرونا و محدودیتهای برگزاری رویداد پردیس سامیت سخنانی مطرح کرده و بیان کرد:
«بنیانهای رویداد پردیس سامیت بر ارتباط بین افراد و شبکهسازی استوار است که تنها با برگزاری حضوری این رویداد میسر میشود. در نهایت با در نظر گرفتن همه این موارد، ما تصمیم گرفتیم پردیس سامیت ۲۰۲۱ را با مدل کمپ استارتاپی برگزار کنیم.»
وی افزود:
«در پردیس سامیت ۲۰۲۱ موضوعاتی مانند چالشهای جذب سرمایه از جانب استارتآپها و همچنین از نگاه سرمایهگذاران را در دستور کار برخی پنلهای خود قرار دادیم و تلاش ما این بود که موضوعات پنلها به بهتر شدن شرایط، آسیب شناسی بیشتر و بحث و مشورت پیرامون این موضوعها کمک کند.»
خانم میلادی نیز در تکمیل صحبت ها بیان نمود:
«سومین پردیس سامیت به گردهمایی برگزارکنندگان رویداد و مدیران شتابدهندهها با مشارکت فضاهای کار اشتراکی برگزار شد که پنل ویژه بانوان با حضور خانم مندیپ اوبرایان، نماینده یونیسف در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفت. امسال نیز تعداد سخنرانیها را افزایش دادیم تا و سعی داریم تا حل مشکل عدم ارتباط صنعت با اکوسیستم نوآوری بپردازیم.»
وی ادامه داد:
«برای برگزاری پردیس سامیت ۲۰۲۱ باید تمام نیازها و زیرساختهای برگزاری یک رویداد با مدل کمپینگ را آماده میکردیم؛ اتفاقی که تاکنون انجام نشده است و چالش جذابی برای ماست. به عنوان مثال ما سالن آمفی تاتر مجموعه که در سالهای اخیر برای افتتاحیه و سخنرانیها از آن استفاده میشد را در فضای باز طراحی کردهایم. همچنین استیج دموی استارتآپها برای پیچ کسب وکارها و استیج آتش برای سخنرانیهای داغ را در نظر گرفتهایم.»
در ادامه، پس از پایان سخنرانی های اولیه، هر یک از شرکت کنندگان اکوسیستم نوآوری به اجرای تاکهای اختصاصی خود با موضوعاتی نظیر جدایی مسیر از صنعت، مارکتینگ، نوآوری و… پرداختند.
در روز دوم نیز تاک هایی با موضوعات تعادل در راهبری، اکوسیستم، شتابدهی و خودآگاهی برگزار گردید که یکی از آن تاکها مربوط به شتابدهنده پرتقال بود. آقای آرین عقیلی (مدیرعامل شتابدهنده پرتقال)، در پنل تخصصی خود تحت عنوان «چی شد شتاب نگرفتیم؟» و در سالن استارتآپها، بهمراه آقایان بهنام انبارلویی (مدیر سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار آراتل) و احمد عطارزاده (موسس مرکز نوآوری شهر آماده) به بحث و گفتوگو پرداخته و از مشکلات و چالش های موجود سخن گفتند و در آخر شتابدهنده پرتقال به پاس تلاش های خود، لوح تقدیر پردیس سامیت را از آقای مهدی عظیمیان دریافت نمود.
رویداد پردیس سامیت که با هدف ایجاد همافزایی، انتقال تجربه و آموزش با رویکردی نوآورانه بین فعالان اکوسیستم استارتآپی، طراحی شده و دبیرخانه آن در یک برنامه بلند مدت تصمیم دارد با توسعه رویداد پردیس سامیت و حضور بخشهای دیگر تاثیرگذار در این اکوسیستم از جمله استارتآپها، سرمایهگذاران، بنگاههای بزرگ اقتصادی و شرکتهای دانشبنیان، تبدیل به بزرگترین رویداد صاحب سبک استارتآپی در کشور و منطقه شود، بصورت دو روز متوالی ادامه داشت و عصر روز جمعه با برگزاری برنامه اختتامیه به کار خود پایان داد.