روز دوشنبه مورخ ششم تیر ماه ۹۹ قراردادی در خصوص توسعه طرح های فناورانه حوزه سلامت و خدمت جدید گرنت میان صندوق نوآوری و شکوفایی و شتابدهنده پرتقال منعقد گردید.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی در این خصوص، آرین عقیلی مدیر عامل شتابدهنده پرتقال در مورد مراحل رسیدن این شتابدهنده به جایگاه کنونی و تبدیل شدن به یکی از برجسته ترین شتابدهنده ها در حوزه سلامت کشور گفت:
«ما بیشتر از اینکه شتابدهنده استارت آپی باشیم خود را یک شتابدهنده تجاری سازی فناوری های نو می دانیم. ما با استفاده از شیوه های سنتی برای توسعه کسب و کار به این حوزه ورود کردیم اما بعد از درگیر شدن و مواجهه با فرآیند تبدیل شدن یک دانش به محصول صنعتی متوجه شدیم که فرآیند تجاری سازی فناوری های جدید، متدولوژی و چارچوب های عملیاتی متفاوتی را می طلبد. بر همین اساس هسته مرکزی شرکت را بروز رسانی کرده و چگونگی پیشرفت پروژه را بر اساس متدولوژی روز دنیا یاد گرفتیم.»
آرین عقیلی در مورد مدل تجاری شتابدهنده پرتقال نیز، در این جلسه تشریح کرد:
«ما به ازای خدماتی که به یک تیم فناور ارائه می دهیم که میتواند شامل بخشی از هزینه های ساخت نمونه اولیه و انجام آزمون های بالینی نیز باشد، در بخشی از درآمد آینده آن شرکت در قالب همکاری دو طرف نیز شریک خواهیم شد.»
وی در مورد خدمات گرنت (تحقیق و توسعه) در صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت:
«شتابدهی به تحقیق و توسعه با نگاه تجاری سازی مشابه خدمت جدید گرنت در صندوق نوآوری و شکوفایی که بسیار هوشمندانه عمل می کند نیاز دارد. جای این خدمت در اکوسیستم نوآوری بسیار خالی بود. البته هوشمندی این طرح الزام قرارگیری یک شتابدهنده در کنار تیم پژوهشگر است چرا که شتابدهنده می تواند این گرنت را هوشمندانه خرج کند و با این متد، شانس تجاری سازی محصول دانش بنیان و ایده بالا برود.»
وی در ادامه بیان کرد:
«تفاوت شتابدهنده پرتقال با شتابدهنده های حوزه کسب و کار اینترنتی این است که ما با مدل کسب و کار سر و کار نداریم و بیشتر در زمینه تغییر در راهبرد های تجاری سازی و برنامه ورود به بازار فناوری جدید فعالیت می کنیم یعنی ارزشی که ما اضافه می کنیم به این شکل است که یک تیم در کنار یک هسته فناورانه یا یک پروتوتایپ قرار می گیرد و به شناسایی و یافتن مجرا و مسیر ورود به بازار کمک می کند؛ به عبارت دیگر استراتژی تجاری سازی را برای تیم پژوهشی مشخص می کنیم. بستر فناورانه که درست شود می تواند به محصولات مختلف در صنایع مختلف به طور مثال پوشاک، خودروسازی، لوازم خانگی یا صنایع دیگر تبدیل شود.»
آقای عقیلی همچنین در مورد تعاملات شتابدهنده با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت:
«یکی از طرح های همکاری ما در قالب هم سرمایهگذاری از طریق صندوق زیست فناوری و صندوق پرشین داروی البرز به عنوان ناظر خواهد بود که بعد از اخذ مصوبه، کار شروع خواهد شد. علاوه بر آن برای ثبت پتنت یکی از شرکت ها از طریق صندوق نوآوری اقدام کردیم و از خدمات صندوق برای حضور در نمایشگاهی در فرانسه استفاده کردهایم. تسهیلات صندوق نوآوری خوب است اما هیچگاه داعیه مطالبهگری از اکوسیستم و صندوق نوآوری و شکوفایی را نداشته ایم و بیشتر به حمایت معنوی نیاز داریم.»
در پایان این جلسه درباره برنامه های آتی شتابدهنده پرتقال برای رفع نیاز های فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان نیز موضوعاتی مطرح گردید.
برای آگاهی بیشتر از این گزارش می توانید به این لینک مراجعه فرمایید.