نوآوری مبتنی بر کیتوسان


کاتالیزور همه کاره انقلاب های صنعتی پیشرو


 


فراخوان اولین برنامه شتابدهی به نوآوری/مهندسی معکوس

تقلید آنچنان که باید و شاید در ادبیات نوین کارآفرینی مورد توجه قرار نگرفته است و بسیاری از ما بلافاصله آن را همراه با صفت کورکورانه می آوریم.
فارغ از اینکه آیا این رویکرد اشتباه نسبت به تقلید ریشه در تربیت اجتماعی ما دارد یا خیر، پژوهش‌های مدیریتی نشان می‌دهند که ۹۸% ارزش خلق شده در محصولات نوآورانه، نه توسط نوآوران بلکه توسط کپی‌کنندگانی که اغلب نادیده گرفته می‌شوند، به وجود آمده است.

ما در شتابدهنده پرتقال بر این باور هستیم که نوآوری ریشه در تقلید دارد و الگوبرداری و مهندسی معکوس می تواند به شکل گیری و توسعه شتاب یافته محصولات نوآورانه منجر گردد و قصد داریم تا ضمن توسعه فرهنگ صحیح تقلید نوآورانه، در اولین برنامه شتابدهی به نوآوری/مهندسی معکوس شتابدهنده پرتقال؛ این باور را به مرحله آزمون بگذاریم!

مقدمه

شتابدهنده پرتقال به عنوان یک شتابدهنده دانش بنیان متمرکز بر حوزه سلامت، اولین برنامه شتابدهی به نوآوری/مهندسی معکوس را با تمرکز بر محصولات مبتنی بر کیتوسان و مشتقات آن (مانند گلوکزآمین) را برگزار می نماید. کیتوسان یک پلی ساکارید خطی است که از پوسته های کیتینی اسکلت خارجی میگو، خرچنگ و سایر سخت پوستان استحصال می شود. این ترکیب به دلیل ویژگی های فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردش در صنایع مختلفی همچون کشاورزی، تصفیه فاضلاب، صنایع غذایی و به ویژه در دنیای پزشکی کاربرد های فراوانی دارد. تجاری سازی موفق اخیر یکی از استارتاپ های شتابدهنده پرتقال در حوزه فناوری استحصال کیتین، کیتوسان و گلوکز آمین، دسترسی به این محصولات در مقیاس صنعتی و با گریدهای کشاورزی، غذایی، آرایشی و بهداشتی و همچنین دارویی را در داخل کشور فراهم نموده و بستر مناسبی برای توسعه محصولات با ارزش افزوده بالا را به وجود آورده است. بر همین اساس شتابدهنده پرتقال با هدف توسعه زنجیره ارزش پایین دستی و توسعه سبدی از محصولات مبتنی بر کیتوسان این برنامه شتابدهی را برگزار می نماید.

طول این برنامه شتابدهی شش ماه می باشد و تیم هایی که موفق به نوآوری معکوس یا مهندسی معکوس محصولات تجاری بین المللی در این حوزه گردیده باشند (یا در یک بازه زمانی حداکثر دو ماه از شروع برنامه پروتوتایپ خود را ارائه نمایند) می توانند نسبت به ثبت نام در این برنامه شتابدهی اقدام نمایند. طرح های ارسالی بر اساس محورها و معیارهای مدنظر شتابدهنده پرتقال ارزیابی می گردد و از طرح های مطلوب جهت ورود به سیکل شتابدهی دعوت به عمل خواهد آمد.

استارتاپ خود را در برنامه شتابدهی پرتقال با تاثیرگذاری بالا، دسترسی به شبکه شرکای داخلی و بین المللی ، کارگاه‌های تخصصی، مشارکت و تسهیل در جذب سرمایه و بودجه عمومی، توسعه کسب و کار در مقیاس تجاری گسترش دهید!

اهداف این فراخوان


از مهم ترین اهداف این فراخوان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • شناسایی نیازهای صنایع بزرگ کشور در تولید محصولات مبتنی بر کیتوسان
  • تطبیق نیازهای صنایع مختلف با توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل داخلی
  • به همرسانی عرضه (توانمندی ها) و تقاضا (صنایع بزرگ)
  • تامین مالی همکاری مابین عرضه و تقاضا از طریق اعطای تسهیلات
  • تولید دانش فنی و فناوری کاملاً بومی بدون وابستگی به خارج از کشور
 
 
 

حوزه های شتابدهی


با در نظر گرفتن تمرکز این برنامه شتابدهی بر زنجیره ارزش صنعت کیتوسان، کلیه طرح های متمرکز بر محصولات تجاری موفق بر پایه کیتوسان یا محصولاتی که در فرمولاسیون یا ترکیب آن ها از کیتوسان استفاده شده است، می توانند نسبت به شرکت در این فراخوان اقدام نمایند. به صورت مشخص، صنایع مرتبط با محصولات مورد نظر می توانند شامل گروه های ذیل باشند:

  • محصولات مورد استفاده در صنایع کشاورزی (مانند کودها و هیدروژل های کشاورزی)
  • محصولات آرایشی و بهداشت فردی (مانند انواع شامپو، آبرسان ها و ضد عفونی کننده ها)
  • محصولات مورد استفاده در بهداشت دهان و دندان (انواع دهان شویه و خمیردندان ها)
  • محصولات مورد استفاده در صنایع تصفیه آب و فاضلاب (انواع لخته سازها و فیلترها)
  • محصولات مورد استفاده در صنایع غذایی (مانند لخته سازهای مورد استفاده در صنایع نوشیدنی و افزودنی های مدیریت وزن در محصولات رژیمی)
  • محصولات مورد استفاده در صنایع نساجی (انواع آهار و تکمیل های پارچه و نخ)
  • تجهیزات پزشکی (مانند انواع ژل ها، ایمپلنت و داربست ها)
  • محصولات مورد استفاده در صنایع دارویی (مانند امولسیفایرهای یونی، داروها و ویتامین های انکپسوله شده، و عوامل آهسته رهش)
  • ترکیبات مبتنی بر کیتوسان مانند گلوکزآمین یا گونه های جدیدی از بیوپلیمرهای پایه و کیتوسان های اصلاح شده (مانند کیتوسان های با وزن مولکولی پایین، متوسط و بالا، نانوپارتیکل های کیتوسانی، کیتوسان لاکتاک، استات، سوکسینات، آسکوربات، کیتوسان محلول در آب و غیره)
 

معیارهای ارزیابی و انتخاب تیم ها

پژوهشگران، نوآوران و تیم های استارتاپی متقاضی ارسال طرح به این برنامه شتابدهی می بایست حداقل یک نسخه اولیه از محصول مهندسی معکوس شده را در اختیار داشته باشند یا حداقل در یک بازه زمانی ۶۰ روزه از شروع برنامه شتابدهی (بهمن ۱۴۰۰) پروتوتایپ خود را توسعه و ارائه دهند. محصول موضوع نوآوری/مهندسی معکوس می بایست دارای بازار فروش بین المللی باشد و متقاضیان شواهد، آمار و اطلاعات مستند از تولیدکنندگان و میزان فروش محصول مورد نظر را در زمان ارسال طرح، ضمیمه و ارائه کنند.
از پژوهشگران، نوآوران و تیم‌های استارتاپی محترم دعوت می‌شود که طرح‌های خود را حداکثر تا پایان روز ۱۵ دی ماه به پست الکترونیکی info@porteghal.org .یا به شماره ۰۹۹۱۲۷۷۲۰۷۳ واتس اپ کنند.


فرآیند انتخاب و جذب تیم‌ها

پژوهشگران، نوآوران و تیم های استارتاپی می بایست طرح های خود را نهایتاً تا پایان روز چهارشنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۰ ارسال نمایند. طرح‌های دریافت شده، در طول بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ دی ماه بررسی و در صورت پذیرش اولیه، نسبت به دعوت از تیم‌ها جهت حضور در جلسات ارائه استارتاپی آنلاین یا حضوری اقدام می‌شود. تیم‌هایی که بتوانند پس از این مرحله، حد نصاب امتیاز داوری را کسب کنند، از تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ در این برنامه شتابدهی حضور خواهند یافت و حمایت‌های مورد نظر پس از عقد قرارداد شتابدهی، به آن ها ارائه خواهد شد.

شتابدهنده پرتقال با حمایت از شما، طرحتان را وارد فاز شتاب‌دهی می‌کند!

 

توضیحات تکمیلی

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محورهای این برنامه شتاب‌دهی، توصیه می‌کنیم این بخش را مطالعه کنید.

 

کاربردهای کیتوسان


همانطور که گفته شد کیتوسان یک پلی ساکارید خطی است که از پوسته‌های کیتینی اسکلت خارجی میگو، خرچنگ و سایر سخت پوستان استحصال می‌شود. کیتوسان به صورت خاص در حوزه‌های زیست پزشکی، کشاورزی، صنعتی و صنایع غذایی کاربرد دارد و کاربرد‌های آن به ویژه در صنعت داروسازی، مکمل‌های غذایی کاهنده جذب چربی، آفت کش و حشره کش زیستی و مکمل رشد گیاهان، تصفیه آب و ترمیم کننده غضروف زانوی انسان (در قالب گلوکزآمین طبیعی و غیر شیمیایی مشتق شده از کیتوسان) شناخته شده و در سطح جهانی پرطرفدار می‌باشد. از مهم‌ترین کاربردهای این پلیمر زیستی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • پایدار کننده، غلظت دهنده و امولسیفایر قابل استفاده در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی
  • ماده اولیه تولید الیاف و فیلم های قابل استفاده در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی
  • پوشش دهنده رنگ ها، چسب ها، آهار زنی کاغذ و تقویت الیاف ها
  • کواگولانت و فلوکولانت بازیافت آب های فاضلاب و پساب ها
  • کواگولانت محصولات بهداشتی و آرایشی
  • ساخت رزین های تعویض یونی و غشاهای کروماتوگرافی
  • عامل روان کننده در صنعت روغن و روان کننده ها
  • تولید آنزیم کیتیناز
  • خنثی سازی و حذف یون های فلزی پساب ها یا نشت های اسیدی
  • تسریع در بازسازی پوست و ترمیم زخم
  • نگهدارنده و بسته بندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی
  • تولید داروی کاهنده کلسترول و قرص جلوگیری از چاقی (جذب چربی)
  • عامل آنتی باکتریال و ضد قارچ

از انتقال تکنولوژی و مهندسی معکوس تا نوآوری و نوآوری معکوس

فرآیند نوآوری معکوس که توسط پروفسور ویجی گووینداراجان مطرح گردیده، یک رویکرد جایگزین توسعه محصولات نوآورانه کم هزینه در کشورهای در حال توسعه است. متخصصان توسعه محصول در کشورهای توسعه یافته فعالانه روی محصولات نوآورانه برای عرضه در بازار کشورهای خود کار می کنند. جالب اینکه زیرساخت های ناکافی در کشورهای در حال توسعه (مانند عدم دسترسی به منابع مواد اولیه یا زیرساخت های تولیدی)، اغلب به فرصتی برای ارائه راه حل های جایگزین کم هزینه (مانند جایگزینی مواد اولیه مورد نیاز با مواد موجود با کاربری مشابه)، تبدیل می شوند و محصولاتی جدید خلق می گردند. همین محصولات خلق شده برای بازار کشورهای در حال توسعه می توانند با نوآوری های تدریجی همراه شده و کم کم راه خود را به سمت بازارهای صادراتی کشورهای توسعه یافته نیز باز کنند. اینجاست که مهندسی معکوس به نوآوری معکوس منجر می‌شود.