برنامه شتابدهی غذادارو


بگذار غذای تو دارویت باشد و داروی تو غذایت! (سقراط)


 


پذیرش طرح های غذادارویی (Nutraceutical)

ما در شتابدهنده پرتقال بر این باور هستیم که آینده غذا در گرو محصولات فراسودمند (Functional Foods) خواهد بود. قصد داریم تا ضمن توسعه فرهنگ صحیح مصرف محصولات فراسودمند غذایی، در راستای بهبود کیفیت و گسترده این محصولات از هسته های مستعد استارتاپی کشور حمایت های لازم را به عمل آوریم. از صاحبان ایده و متخصصان در زمینه ی محصولات غذادارو، فراسودمند، کشاورزی دعوت می گردد طرح های خود در حوزه های این برنامه شتابدهی را برای ما ارسال نمایند!

استارتاپ خود را در برنامه شتابدهی پرتقال با تاثیرگذاری بالا، دسترسی به شبکه شرکای داخلی و بین المللی ، کارگاه‌های تخصصی، مشارکت و تسهیل در جذب سرمایه و بودجه عمومی، توسعه کسب و کار در مقیاس تجاری گسترش دهید!

 
 

محورهای ارزیابی و انتخاب تیم ها


طرحهای ارسالی بر اساس محورها و معیار های مدنظر شتاب دهنده پرتقال ارزیابی می گردد و از طرح های مطلوب جهت ورود به سیکل شتابدهی دعوت به عمل خواهد آمد:

  • شناسایی نیازهای صنایع غذایی بزرگ کشور در تولید محصولات فراسودمند
  • تطبیق نیازهای صنایع مختلف با توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل داخلی
  • به همرسانی عرضه (توانمندی ها) و تقاضا (صنایع بزرگ)
  • نوآوری در ایده در مقیاس ملی و بین المللی
  • تولید دانش فنی و فناوری کاملاً بومی بدون وابستگی به خارج از کشور
  • برخورداری از مبنا و روش علمی مستدل در انتخاب مواد و طراحی فرمولاسیون ها
  • برخورداری از توجیه فنی و اقتصادی

حوزه‌های شتابدهی



  • توسعه و تولید مصحولات غذایی با کاربرد های مختلف از جمله تغذیه ورزشی، مدیریت وزن، ایمنی، سلامت گوارش، تغذیه بالینی و سلامت قلبی با قابلیت اثربخشی بالا
  • توسعه و طراحی روش های کشاورزی برای تولید محصولات با ارزش غذایی بالاتر و ایمنتر
  • افزایش سطح سلامتی جامعه و افزایش سطح ایمنی بدن مردم کشور
  • خوداتکایی در امنیت غذایی و سلامت کشور
  • افزایش زمان اثر بخشی محصولات غذادارویی
  • افزایش زمان ماندگاری تاثیرات درمانی در محصولات فراسودمند
  • استفاده از پروبیوتیک ها و پست بیوتیک ها در محصولات متنوع با هدف افزایش سیستم ایمنی بدن
  • توجه به پدافند غیر عامل در حوزه زیست فناوری

از زندگی سالم تا امنیت غذایی

اصطلاح غذای فراسودمند طیف وسیعی از محصولات و مواد تشکیل دهنده را در بر می گیرد، برخی از آنها به طور طبیعی قابل مصرف هستند و برخی دیگر به عنوان افزونه به محصولات غذایی مختلف اضافه می شوند. یک نمونه از یک غذای کاربردی طبیعی می‌تواند پروبیوتیک‌های موجود در غذاهای تخمیر شده باشد، در حالی که نمونه‌ای از یک ماده مغذی کاربردی اضافه‌شده اسید فولیک است که در غلات پخته می‌شود. این افزودنی ها معمولاً ارزش غذایی غذا را بهبود می بخشند و در نتیجه عملکرد فراسودمند دارند. با توجه به نقش نیروی انسانی سالم در توسعه یک کشور و اهمیت تغذیه و غذای سالم در سلامت انسان، بعنوان محور توسعه کشور و مقابله با تهدید های خارجی و توجه به امنیت غذایی و وضعیت امنیت غذایی موجود و نقش آن به عنوان یک عامل پدافند غیر عامل، در مقابله با تهدیدات مختلف و نامحسوس امروزی و نیز، لزوم استفاده از پتانسیل های بومی در حوزه زیست فناوری غذایی، جهت ارتقاء بخشیدن به امنیت غذایی، می توان، توجه ویژه ای را، به محصولات جدید و نوآورانه در این حوزه معطوف داشت، تا شاهد تولید محصولات فراسودمند و مفیدی در صنایع غذایی و دارویی باشیم، که هم دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالا و هم دارای میزان اثربخشی قابل اطمینان بیشتر در مصرف کننده گردد، و توسعه آن باعث در دسترس قرار گرفتن هر چه بیشتر این محصولات، در کشور شود و طبق تعریف بانک جهانی دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم که همان امنیت غذایی است، محقق گردد. غذای عملگر یا زیست فعال، غذایی است که علاوه بر خواص تغذیه ای پایه، حداقل در بر دارنده یک ویژگی مفید و مؤثر در سلامتی انسان ( مانند دارو ) باشد و تولید و مصرف آن، با هدف استفاده از آن ویژگی مشخص و مفید صورت پذیرد. امروزه نیز با افزایش اطلاعات مصرف کنندگان نسبت به سلامت عمومی و توجه آنها به نقش غذا در سلامتی، مصرف غذاهای عملگر (فراسودمند)، مورد توجه و اقبال عمومی قرار گرفته است. در سال های اخیر، صنایع، تحت تأثیر چنین بازاری، در صدد یافتن راهکارهای طبیعی برای تولید کردن هر چه سالم تر غذا هستند.