نوآوری معکوس


انگیزه بیشتر برای جهانی شدن


 


فراخوان اولین برنامه شتابدهی به نوآوری/مهندسی معکوس

تقلید آنچنان که باید و شاید در ادبیات نوین کارآفرینی مورد توجه قرار نگرفته است و بسیاری از ما بلافاصله آن را همراه با صفت کورکورانه می آوریم.
فارغ از اینکه آیا این رویکرد اشتباه نسبت به تقلید ریشه در تربیت اجتماعی ما دارد یا خیر، پژوهش های مدیریتی نشان می دهند که 98% ارزش خلق شده در محصولات نوآورانه، نه توسط نوآوران بلکه توسط کپی کنندگانی که اغلب نادیده گرفته می شوند، به وجود آمده است.

ما در شتابدهنده پرتقال بر این باور هستیم که نوآوری ریشه در تقلید دارد و الگوبرداری و مهندسی معکوس می تواند به شکل گیری و توسعه شتاب یافته محصولات نوآورانه منجر گردد و قصد داریم تا ضمن توسعه فرهنگ صحیح تقلید نوآورانه، در اولین برنامه شتابدهی به نوآوری/مهندسی معکوس شتابدهنده پرتقال؛ این باور را به مرحله آزمون بگذاریم!

استارتاپ خود را در برنامه شتابدهی پرتقال با تاثیرگذاری بالا، دسترسی به شبکه شرکای داخلی و بین المللی ، کارگاه‌های تخصصی، مشارکت و تسهیل در جذب سرمایه و بودجه عمومی، توسعه کسب و کار در مقیاس تجاری گسترش دهید!

اهداف این فراخوان


از مهم ترین اهداف این فراخوان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • شناسایی نیازهای صنایع بزرگ کشور در تولید محصولات مبتنی بر کیتوسان
  • تطبیق نیازهای صنایع مختلف با توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل داخلی
  • به همرسانی عرضه (توانمندی ها) و تقاضا (صنایع بزرگ)
  • تامین مالی همکاری مابین عرضه و تقاضا از طریق اعطای تسهیلات
  • تولید دانش فنی و فناوری کاملاً بومی بدون وابستگی به خارج از کشور
 
 

معیارهای ارزیابی و انتخاب تیم ها

پژوهشگران، نوآوران و تیم های استارتاپی متقاضی ارسال طرح به این برنامه شتابدهی می بایست حداقل یک نسخه اولیه از محصول مهندسی معکوس شده را در اختیار داشته باشند یا حداقل در یک بازه زمانی ۶۰ روزه از شروع برنامه شتابدهی (بهمن ۱۴۰۰) پروتوتایپ خود را توسعه و ارائه دهند. محصول موضوع نوآوری/مهندسی معکوس می بایست دارای بازار فروش بین المللی باشد و متقاضیان شواهد، آمار و اطلاعات مستند از تولیدکنندگان و میزان فروش محصول مورد نظر را در زمان ارسال طرح، ضمیمه و ارائه نمایند. از پژوهشگران، نوآوران و تیم های استارتاپی محترم دعوت می گردد که طرح های خود را حداکثر تا پایان روز ۱۰ دی ماه به پست الکترونیکی info@porteghal.org ارسال نمایند یا به شماره ۰۹۹۱۲۷۷۲۰۷۳ واتس اپ نمایند.


فرآیند انتخاب و جذب تیم ها

پژوهشگران، نوآوران و تیم های استارتاپی می بایست طرح های خود را نهایتاً تا پایان روز جمعه ۱۰ دی ماه ۱۴۰۰ ارسال نمایند. طرح های دریافت شده، در طول بازه زمانی ۱۱ الی ۲۰ دی ماه بررسی و در صورت پذیرش اولیه، نسبت به دعوت از تیم ها جهت حضور در جلسات ارائه استارتاپی آنلاین یا حضوری اقدام می گردد. تیم هایی که بتوانند پس از این مرحله، حد نصاب امتیاز داوری را کسب نمایند، از تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ در این برنامه شتابدهی حضور خواهند یافت و حمایت های مورد نظر پس از عقد قرارداد شتابدهی، به آن ها ارائه خواهد گردید.

شتابدهنده پرتقال با حمایت از شما، طرح تان را به فاز شتابدهی وارد میکند!


توضیحات تکمیلی

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محورهای این برنامه شتابدهی، توصیه می کنیم این بخش را مطالعه نمایید.

از انتقال تکنولوژی و مهندسی معکوس تا نوآوری و نوآوری معکوس

انتقال تکنولوژی فرآیندی است که در آن علم، دانش یا قابلیت ها از یک نهاد (شخص، گروه، سازمان) به منظور توسعه و تجاری سازی بیشتر به نهادی دیگر منتقل می شود. از سوی دیگر مهندسی معکوس بر فرآیندهای استخراج دانش یا اطلاعات طراحی از هر چیزی که توسط انسان ساخته شده و تولید مجدد آن، یا بازتولید هر چیزی بر اساس اطلاعات از پیش استخراج شده تمرکز دارد. مهندسی معکوس میانبری برای توسعه یک محصول است. اگر بتوانید به خوبی بفهمید که هر بخش یا المان یک محصول چگونه کار می کند بدون اینکه واقعاً مجبور باشید خودتان آن را از ابتدا توسعه دهید، در هنگام تولید آن به هزینه اولیه کمتری نیاز خواهید داشت. این فرآیند اغلب شامل جداسازی یک بخش یا المان از یک محصول مانند (مواد بیولوژیکی، شیمیایی یا آلی یا یک وسیله مکانیکی، اجزای الکترونیکی، برنامه کامپیوتری) و تجزیه و تحلیل اجزای آن و کار با جزئیات است. مهندسی معکوس به معنای کپی یا تغییر محصولات نیست و تنها یک تحلیل برای استنباط ویژگی های طراحی آن ها است.

همچنین مهندسی معکوس یک ابزار یادگیری مفید است. تقریباً تمام نوآوری ها به پشتوانه دانش قبلی ساخته شده اند. بررسی محصولات فعلی منجر به نوآوری و کشف می شود که همه اینها به لطف مهندسی معکوس اتفاق می افتد. به نظر می رسد مهندسی معکوس برخلاف نوآوری باشد. فرآیند گرفتن چیزی که قبلاً ایجاد شده است و فهمیدن اینکه چگونه انجام شده است، مسلماً نقطه مقابل نوآوری است و فریبکاری یا حتی جاسوسی به نظر می رسد؛ مانند یک سوءاستفاده شرم آور از خلاقیت دیگران و یا استفاده از یک میانبر آسان به جای انجام کار اصلی. اما با این حال، از نظر شناختی، نوآوریِ موفق به طرز قابل توجهی شبیه مهندسی معکوس است به صورتی که به جای اِعمال نوآوری بر روی یک محصول یا فناوری موجود، آن را به یک ارزش فرضی در آینده اِعمال می کنیم. نوآوری در مشخص کردن هدفی است که ما می خواهیم به آن برسیم؛ چه راه حلی برای یک مشکل خاص باشد، چه یک مزیت رقابتی بیشتر، چه یک محصول بهبود یافته، چه یک منبع درآمد جدید، چه یک بینش یا کشف تازه، ارضای کنجکاوی یک فرد، یا ترکیبی از تمامی این موارد. سپس، وقتی هدفمان شناسایی شد، در موقعیتی قرار می گیریم که راه هایی را برای دستیابی به اهدافمان و یا مهندسی معکوس آنها تصور کنیم.

فرآیند نوآوری معکوس که توسط پروفسور ویجی گووینداراجان مطرح گردیده، یک رویکرد جایگزین توسعه محصولات نوآورانه کم هزینه در کشورهای در حال توسعه است. متخصصان توسعه محصول در کشورهای توسعه یافته فعالانه روی محصولات نوآورانه برای عرضه در بازار کشورهای خود کار می کنند. جالب اینکه زیرساخت های ناکافی در کشورهای در حال توسعه (مانند عدم دسترسی به منابع مواد اولیه یا زیرساخت های تولیدی)، اغلب به فرصتی برای ارائه راه حل های جایگزین کم هزینه (مانند جایگزینی مواد اولیه مورد نیاز با مواد موجود با کاربری مشابه)، تبدیل می شوند و محصولاتی جدید خلق می گردند. همین محصولات خلق شده برای بازار کشورهای در حال توسعه می توانند با نوآوری های تدریجی همراه شده و کم کم راه خود را به سمت بازارهای صادراتی کشورهای توسعه یافته نیز باز کنند. اینجاست که مهندسی معکوس به نوآوری معکوس منجر می‌شود.